פסגת כדור הארץ

צילום: ארכיון הצילומים של קק"ל
21 דצמבר 2010

ב-29 בנובמבר זה התחיל, ונמשך עד 10 בדצמבר: קרן קימת לישראל השתתפה ב-COP 16 – ועידת האו"ם לשינויי אקלים שהתקיימה זו השנה ה-16 בקנקון, מקסיקו

לפני למעלה מעשור הצטרפו רוב מדינות העולם לאמנת המסגרת של האו"ם בנושא שינוי האקלים (UNFCCC), במטרה להתחיל לשקול מה אפשר לעשות כדי לצמצם את התחממות כדור הארץ וכדי להתמודד עם עליית הטמפרטורות הבלתי נמנעת. לאחרונה אישרו כמה מדינות תוספת לאמנה: פרוטוקול קיוטו, שלו מדדים חזקים יותר (וגם מחייבים יותר מבחינה משפטית). האמנה הבינלאומית, UNFCC, כוללת כיום 194 מדינות. המדינות המוכרות כצדדים באמנה הן אלה שחתמו ב-1992 על הסכם בוועידת האו"ם על סביבה ופיתוח, המכונה רשמית בשם "פסגת כדור הארץ". רק מדינות אלו רשאיות לנהל משא ומתן ולקבל החלטות הנוגעות לתחומי הפעילות של UNFCC.

המשלחת שייצגה את קק"ל נסעה לכנס במסגרת המשלחת הרשמית של מדינת ישראל, בהנהגת המשרד להגנת הסביבה. קק"ל השתתפה כצופה NGO (ארגון לא ממשלתי), והמשלחת כללה את חברת דירקטוריון קק"ל אור קרסין; את ראש מחלקת היערנות והמחקר הבינלאומי בקק"ל דוד ברנד; ואת מנהל מחלקת הייעור ושימור הקרקע וסגן מנהל מרחב דרום יצחק משה. מנכ"ל קק"ל מקסיקו מר מוטי כהן וגברת אסתר וייצר מקק"ל מקסיקו אירחו את נציגי משלחת קק"ל במהלך הוועידה.

לקראת הכנס דיברה מזכ"ל UNFCCC כריסטיאנה פיגיורס על התרומה של יערות במדינות מתפתחות, שיכולים להוות פתרון לשינוי האקלים הגלובלי ולשימור המגוון הביולוגי. לקק"ל יש חלק חשוב מאוד במאבק בהתחממות כדור הארץ ובתופעת המִדבור הודות למומחיות שלה בייעור באזורים צחיחים. ביום רביעי, 1 בדצמבר, קיימה קק"ל אירוע צד במהלך הכנס בשיתוף עם המשרד להגנת הסביבה והמכון הוולקני, ובו דיבר מר יצחק משה על "ייעור באזורים צחיחים". אירועי הצד הוקמו במקור כפורום ארגונים צופים על מנת להדגיש את בעיות שינויי האקלים המגוונות בסביבה השונה מהמושבים הרשמיים בוועידה.

בין התאריכים 29 בנובמבר ועד 3 בדצמבר השתתפה קק"ל בתערוכה שהתקיימה במהלך הכנס, והציבה דוכן שבו חילקו נציגי המשלחת חומרים מקצועיים על פעילות קק"ל בנושא ייעור באזורים צחיחים, מאבק במדבור, וכיצד קק"ל חולקת את הידע המקצועי שלה עם המדינות המתפתחות.

עמדת קק"ל בנושאים שעל סדר היום לקראת ועידת האו"ם לשינוי אקלים היא "מפחיתים ככל שניתן – נערכים היכן שצריך". אי לכך ובהתאם לזאת יזמה קק"ל נטיעות של 420 עצים ביער יתיר שבנגב, וזאת במטרה לאזן את פליטות הפחמן שגורמת טיסתם לוועידה בקנקון.

קרדיטים לכתבה

כתיבה: מערכת | פורסם בתאריך 21/12/2010

פוסטים דומים