ב-2003 זה קרה בפעם הראשונה: הפקח האזורי מוטי דולב ומנהל חטיבת הביניים דבוריה החלו לשתף פעולה בפריצת שביל חלמוניות בהר תבור. שנתיים לאחר מכן החל להתהוות קשר הדוק יותר בין קק"ל לבין תלמידי חטיבת הביניים דבוריה, שכבה ח', לרבות משפחות התלמידים, תושבי הכפר, הנהלת בית הספר וצוות של"ח בחטיבה, רשות הטבע והגניםואף המשרד להגנת הסביבה.
המטרות שעמדו בפני כולם במסגרת הפרויקט היו ברורות: חיזוק הקשר והזיקה בין התלמידים והמורים לערכי הטבע, המורשת והנוף בהר; עבודות פיתוח וטיפוח לשימור ערכי הטבע והמורשת וחשיפתם לקהל הרחב – ניקיון, טיפוח שבילים, גיזום; יצירת מודעות ולקיחת אחריות, וכן סיוע בטיפוח מנהיגות מקומית בפרויקט מש"צים.
מטרת משנה היתה בניית מרקם יחסים מחודש בין התלמידים לגופים הירוקים ובין יהודים וערבים. כך פעל הפרויקט בהצלחה בשנים האחרונות, וגם בתחילת נובמבר, ב-2.11.2010, יצאו תלמידי שכבת ח' ומוריהם (כ-100 במספר) לנקות ולשקם את שביל החלמוניות לקראת פריחתן, יחד עם עובדי קק"ל ורשות הטבע והגנים. מובן שהתלמידים ישובו אל ההר בהמשך החורף.
"הפרויקט החל ב'שיגעון' חיובי של מנהל בית הספר, שסחף יחד אתו את צוות המורים, ומשם זה ירד לתלמידים", מספר איש קק"ל דני פדידה, מנהל מדור חינוך במרחב צפון. "להתמיד בפרויקט כזה במשך שנים שנים זה לא פשוט. מעבר לכך התלמידים מאמצים את ההר עצמו, שנחשב לשמורת טבע, וחלקו ניטע על ידי קק"ל. המדריך שמעביר את הפעילות לאורך שמונה מפגשים בשנה עבר הכשרה מטעם קק"ל, והוא בא מהמגזר הערבי".
הפרויקט, מספר פדידה, מבוצע בשיתוף המשרד להגנת הסביבה, המעוניין אף הוא לשנות עמדות ולהגביר מודעות סביבתית בתוך דבוריה. "מסביב לדבוריה אפשר למצוא מזבלות פיראטיות בלי סוף, של התושבים עצמם. אנו מעוניינים לשנות זאת, ולכן הפרויקט הזה קהילתי במהותו. אנו עורכים הסברה גם בקרב המבוגרים ביישוב. די בכך שכל ילד לוקח את החומרים הביתה, ומביא המידע לתושבים בדבוריה עצמה. אנחנו כמובן מדגישים את הצד האקולוגי של קק"ל, ובהחלט רוצים לגייס את התושבים לשמור על ההר. הפרויקט נועד ליצור שגרירים לעולם טוב יותר".
ומה הלאה? מהצד השני של ההר נמצא בית ספר כדורי, מספר פדידה, וקק"ל מציעה תוכנית חווייתית משותפת של דו-קיום ושיתוף פעולה סביבתי בין תלמידי שני בתי הספר, שהר תבור מפריד ביניהם. בעתיד הקרוב, הוא מקווה, תוכנית כזו תצא לדרך.