"תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי"

צילום: ארכיון הצילומים של קק"ל
09 מרץ 2011

איכות הסביבה אינה מושג חדש, מסתבר. כבר בתורה ובדברי חז"ל מופיעה התייחסות נרחבת לנושא – החל בהקפדה על מרחבים ירוקים וכלה בהרחקת מפגעים סביבתיים. פרק מתוך "המהפך 2", ספרו החדש של הרב זמיר כהן, ראש ארגון הידברות

כשמתבוננים במערך רחובותיהן של ערים רבות בעולם ובמסמכים המתעדים את מראה הערים של פעם, מתברר כי בדורות הקודמים נבנו בתי הערים הגדולות בצפיפות נוראה, והמרחב הציבורי שימש לא פעם כאתר להשלכת פסולת ללא שום פיקוח, דבר שגרם להתפרצות ולהתפשטות מחלות ולנזקים בריאותיים נוספים לאנשים שחיו בימים ההם.

לעומתם אנו חיים בתקופה שנערכים ומתפרסמים בה מחקרים רבים העוסקים בחשיבות השמירה על מרחבים ירוקים באזורי המגורים, על אור טבעי ועל אוויר נקי, ובמניעת מפגעים אקולוגיים, והמודעות הציבורית לשמירת בריאות הציבור ואיכות הסביבה הולכת וגוברת.

לאור התפתחות חיובית זו, נבנות הערים המודרניות עם מרחבים פתוחים ו"ריאות ירוקות", ואפילו חוקים נוקשים נחקקים על ידי הרשויות כמעט בכל מקום בעולם נגד זיהום הסביבה והשלכת פסולת לרשות הרבים. אכן, חיים אנו בעולם מתקדם.

אולם המעיין בספרות היהודית מגלה להפתעתו כי מהלכים מודרניים ומבורכים אלו, אינם חדשים כלל לעם ישראל. מתברר שההלכה היהודית הקדימה באלפי שנים את הוגי הרעיונות הנעלים לשמירת איכות הסביבה ובריאות הציבור, באמצעות מערכת סדורה של הוראות העוסקות בהרחקת מפגעים אקולוגיים ובשמירה על אור ואוויר ומרחבים ירוקים באזורי המגורים.

הקליקו להמשך קריאת הפרק מתוך "המהפך 2" בפורמט

קרדיטים לכתבה

כתיבה: מערכת | פורסם בתאריך 09/3/2011

פוסטים דומים