סביר להניח שתחום האנרגיה יעבור שינוי מרחיק לכת אם תצליח תוכניתה של חברת Better Place הישראלית, המפתחת מכונית חשמלית המונעת בסוללה בלבד. המעבר לשימוש בחשמל אמור להבטיח עולם נקי, בריא ובר-קיימא. כך חשו גם משתתפי כנס נשיאי קק"ל, שערכו באחרונה ביקור במרכז לתחבורה חשמלית.
ישראל היתה המדינה הראשונה שהכריזה על התחלת מהלך להתנתקות מהתלות בנפט. בעקבותיה הצטרפו גם יפן, דנמרק, הולנד, צרפת, אוסטרליה, קנדה, קליפורניה והוואי. המכונית החשמלית הראשונה – רנו ZE Fluence, תעלה על כבישי ישראל במהלך השנה הקרובה ותתניע את מהפכת האנרגיה והתחבורה של המאה ה-21.
הרעיון נולד בכינוס הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס בשנת 2005. נשיא הפורום הפנה שאלה מאתגרת לקבוצת מנהיגים צעירים: "כיצד תהפכו את העולם למקום טוב יותר?" היזם הישראלי שי אגסי נענה לאתגר, והחל לדמיין עולם שאינו תלוי בנפט ובמדינות שמפיקות אותו.
מאז נפתח בהרצליה המרכז לתחבורה חשמלית, אלפי מבקרים מישראל ומהעולם מגיעים להתרשם ולהתנסות בחוויית המכונית החשמלית, וביניהם גם משתתפי כנס נשיאי קק"ל, שחשו גאים בהישגים הישראליים לטובת העולם כולו, שמעו הסברים על המיזם החדש ואף התנסו בעצמם בנהיגה ברכב חשמלי.
איך זה עובד? לכל בעל רכב חשמלי יהיו שתי נקודות הטענה פרטיות משלו: בביתו ובמקום העבודה, או במקום אחר שיבחר. הטענת הסוללה נמשכת כ-6 שעות, וסוללה מלאה מאפשרת נסיעה של 160 ק"מ. החלפת סוללה תידרש רק בנסיעות ארוכות. מערכת ממוחשבת מתקדמת תהפוך את הנסיעה לחוויה.
המדריכה במרכז סיפרה למבקרים שבטוקיו נערך פיילוט עם מוניות חשמליות. בבדיקת נציגי החברה, הם הופתעו לגלות שמוניות רבות מחליפות סוללה עשר פעמים ביום ויותר. כשביררו את העניין, התברר שתושבי העיר מזמינים מונית במיוחד כדי לנסוע להחליף סוללה, כדי להתפעל מהתהליך האוטומטי לגמרי, שבו מוחלפת סוללה במשקל 250 ק"ג בתוך פחות מדקה.
דייוויד אליאס מטורונטו מספר שעירו אמורה להיות אחת הראשונות להצטרף למיזם, והוא בהחלט שוקל לרכוש רכב חשמלי. לאחר שסיים את נהיגת המבחן ברכב במסלול מיוחד במרכז המבקרים, סיכם ואמר: "זה מרגיש ממש כמו מכונית רגילה, רק שקט יותר וללא ידית הילוכים. אני גאה מאוד שישראל היא אחת המדינות המובילות בעולם בפיתוח טכנולוגיות חדשניות".