האתר הארצי לטיפול בפסולת מסוכנת, הנמצא באזור התעשייה של רמת חובב, הוא כיום היחיד שמתבצע בו טיפול מעמיק ויסודי בפסולת מסוכנת. עלותו הכוללת מסתכמת ביותר מ-300 מיליון שקלים, ובמסגרת הפעילות ערימות ענק של חביות רעלים מטופלות כיאות, נוזלים רעילים מהבריכות שבמקום נשאבים וכך מנוטרלים, וכן הלאה. החברה הממשלתית לשירותי איכות הסביבה היא האחראית על האתר, ואף על פי שכיום הוא יחיד מסוגו בישראל, בהמשך צפויים לקום אתרים מקבילים שעלותם הכוללת מוערכת בכ-4 מיליארד שקלים.
עוד פרויקט המתוכנן לקום בשנים הקרובות נמצא היכן שמפעלי התעשייה הצבאית ברמת השרון ממוקמים. במקום מתוכננות לקום 20,000 יחידות דיור, אך לפני כן יש לטפל בקרקע שזוהמה לאורך שנים רבות ולשקם אותה כיאות; תהליך דומה אמורה לעבור הכניסה הדרומית של הר הפסולת חירייה. המקום אמור להפוך לחלק מרכזי בפארק אריאל שרון, ועל פי הערכות שונות תגיע עלות השיקום במקום לכ-250 מיליון שקלים. הכוונה היא לייצב את המדרונות ולהעתיק את אפיקי הנחלים העוברים בסמוך, וכן להקים מערכות לאיסוף גז ונוזלים הנפלטים מחירייה; ואם לא די בזה, גם נחל הקישון, שברבות השנים הפך לסמל של זיהום סביבתי, יעבור הליך שיקום מורכב, שיתמקד בקרקעיתו ובניקוי הבוצה שהצטברה בה.
האתרים המזוהמים ברמת השרון, בחירייה ובקישון הם רק קצה הקרחון. בישראל יש עשרות אתרים ששימשו בעבר להטמנת פסולת עירונית. אף שהם נסגרו לפני לא מעט שנים, רובם המכריע לא עבר שיקום, והם ממשיכים לפלוט גזים מסוכנים לסביבה ונוזלים המסכנים את מי התהום. שיקום של כל אחד מהם נאמד בעשרות מיליוני שקלים.