עבור לא מעט אוכלי בשר עוברות רוב הקניות ליום העצמאות דרך הקצב, אך ייתכן שבעתיד יהיה אפשר לבחור נתחי בשר שהגיעו ממעבדה ולא מבית מטבחיים. אחת ההמצאות שהחלו לקרום עור וגידים בשנים האחרונות היא הבשר המתורבת, בשר שפותח במעבדה מדגימת רקמות של בעלי חיים. פיתוח בשר המעבדה עשוי להביא למהפכה בתעשיית המזון העולמית – להפחית את סבלם של בעלי החיים, לתרום לתזונה יעילה ומספקת עם הגידול הצפוי באוכלוסיית העולם ולצמצם את הנזקים שמסבה תעשיית הבשר לסביבה.
ההשלכות המוסריות והבריאותיות של צריכת הבשר אולי זוכות לדיון ציבורי רחב, אך ההשלכות ההרסניות של ייצור הבשר
על הסביבה מדוברות הרבה פחות. תהליך גידול בעלי החיים כרוך בשימוש נרחב במשאבי מים וקרקע, בכריתת יערות, בשימוש מוגבר בדשנים, בזיהום קרקע ומים ובפליטה מוגברת של גזי חממה כמו גז המתאן כחלק
מתהליך העיכול של בעלי החיים מעלי הגירה כמו פרות וכבשים. פרט למחיר הסביבתי הכבד ייצור המזון מן החי הוא גם אינו יעיל מבחינת כמות האנרגיה המוקדשת לייצורו אל מול הקלוריות שצורכים בני האדם בהשוואה לתזונה צמחונית, שכן ב"ייצור" המזון מן החי יש לשקלל בין היתר את גידול המספוא שממנו ניזונים בעלי החיים והשימוש בו. 70% משטח האדמה המנוצל בארצות הברית לייצור מזון, משמש להזנת בעלי החיים.
במחקר שנערך לאחרונה במכון ויצמן הוערך כי אם היו משקיעים בארצות הברית לבדה את המשאבים המוקדשים לייצור מזון מן החי בייצור מזון צמחי, אפשר היה להאכיל עוד כ-350 מיליון פיות – יותר מכל אוכלוסיית ארצות הברית – וכי השימוש בקרקע חקלאית לייצור בשר בקר במקום גידול צמחים מוביל לאובדן מזון אלטרנטיבי בשיעור של 96% לכל יחידת קרקע.
אתגרים רבים עדיין ניצבים בדרך ליישום המסחרי של בשר המעבדה, והם כוללים בין היתר את המשך הוזלתו ושיפור הטעם והמרקם שלו לצד רגולציה
ודאגה לכך שהוא יהיה בריא מבחינה תזונתית ובטוח לאכילה. על אף האתגרים נראה שבעוד שנים לא רבות נזכה לחזות במהפכה בתחום המזון שתביא עימה בשורה של ממש עבור בני האדם, בעלי החיים
והסביבה.