בירה חמה

13 אוקטובר 2020

אף אחד לא אוהב בירה חמה, אבל גם כשמדובר בבירה קרה למהדרין, להתחממות הגלובאלית תהיה ככל הנראה השפעה על טעמו של אחד המשקאות העתיקים בעולם…

יש הטוענים כי הבירה הייתה קיימת כבר לפני 14,000 שנה… בכל מקרה, גם אם נהיה מקלים, אין עוררין על כך שהמשקה הזה קיים כבר אלפי שנים. המצרים הקדמונים ייצרו בירה בצורה "תעשייתית" והיא הייתה מעוגנת היטב בתוך המארג התרבותי של אותה תקופה. אך אל נא תטעו, אם חשבתם שאז היה מדובר במשקה לא מפותח, תופתעו ודאי לגלות שכבר בתקופה קדומה זו ידעו המצרים להפיק 17 טעמים שונים של המשקה!

ועכשיו אנחנו מגיעים לעניין הטעם. בדומה ליין, גם טעמה של הבירה מושפע מאד מתהליך הייצור וכמובן מחומרי הגלם בהם משתמשים. בניגוד למשקאות קלים למשל, ישנם מאות ואולי אלפי יצרני בירה מסחריים שכל אחד מהם מתהדר ב"בלנדינג" (ערבוב) מיוחד לו שמקנה לבירה שלו את הטעם המושלם. בנוסף ליצרנים מסחריים, ישנם רבבות אנשים פרטיים שהפכו את בישול הבירה לתחביב והם מייצרים בירה ביתית משלהם, שהיא (כמובן 🙂) הבירה "הכי טעימה בעולם".

לא ניכנס לתהליך ייצור הבירה (אם זה מעניין אתכם, תוכלו לצלול לתחום דרך הקישור הזה ועוד אלפי דפי מידע שישנם ברשת), רק נציין שכאמור לחומרי הגלם ישנו תפקיד מכריע בטעמה של הבירה. אחד מחומרי הגלם החשובים (יש אומרים הכי חשוב…) בו משתמשים בתהליך הייצור, הוא צמח הכשותנית (כשות). צמח זה נותן למעשה לבירה את הטעם המריר והארומה הייחודית לה. אלא שכשותנית, כמו כל צמח אחר על פני כדור הארץ, רגיש מאד לשינויים שמקורם במזג האוויר.

שינויי טמפרטורה, כמו גם הבדלים בכמויות המשקעים ועונות שנה מבולבלות שלא מגיעות במועדן הם גורמים המשפיעים בצורה רחבה על צמחים וסביבתם ובסופו של דבר משנים את תכונות הצמח. במקרה הזה, הכשותית מפרישה מספר חומרים כגון שמנים אתריים וחומצות שמקנות כאמור למשקה את טעמו ומחקר חדש חוזה כי להתחממות הגלובאלית שכמובן יוצרת שינויי אקלים משמעותיים, תהיה בסופו של דבר השפעה על טעמה של הבירה שאנו צורכים.

המחקר שנערך באוניברסיטת צפון קרוליינה שבארצות הברית, בדק ומצא כי שינויי טמפרטורה בכלל ולילות חמים יותר בפרט, משנים את מאזן החומרים ותמהילם כך שכל מבשלת בירה בעולם, תהיה זו חברת ענק או יצרן ביתי שעובדים על פי מתכון מוכר, עלולים לקבל תוצאות שונות מאד ממה שהם מקבלים בדרך כלל. מחקר זה מצטרף לתחזיות שצפו מחסור בבירה בשל תקופות בצורת והאופן בו שינויים בעונות ובטמפרטורות לאורך היום, משפיעים על פיטוכמיקלים, שהם מרכיבים יסודיים בתזונה שלנו הקשורים גם לטעמם של המזונות.

אז מה יהיה טעמה של הבירה בעתיד?
כל שנותר לנו הוא לקוות שנאהב אותה ולא נתגעגע ל"טעם של פעם".

קרדיטים לכתבה

כתיבה: Guy | פורסם בתאריך 13/10/20

הוספת תגובה

כדי להוסיף תגובה יש להתחבר למערכת

0 תגובות

פוסטים דומים