באורן הצנובר הזרע הוא מרכז ההתעניינות. הזרעים שוכנים באצטרובל בינוני בגודלו. אורכו 8–15 ס"מ. בבסיס כל קשקש של האצטרובל נחבאים שני זרעים שגודלם 1.5–2 ס"מ. אלה הם הצנוברים המפורסמים ("פיניונס"). תהליך הבשלתם על העץ נמשך כשלוש שנים. באצטרובל מן השורה תמצאו כ-100 זרעים.
הביקוש לזרעי אורן הצנובר בעולם הולך וגובר. ראשית, הם טעימים. שנית, לזרעים ערכים תזונתיים, משום שהם מכילים שיעור גבוה של חומצה לינולאית, חומצת שומן שגוף האדם אינו יכול לייצר בעצמו אך הוא זקוק לה לכמה תהליכים ביולוגיים. הזרעים עשירים בחלבון (32%), בשמן (45%) ובוויטמינים B1 ו-B2. הצנוברים משמשים מרכיב חשוב בהכנת רוטב הפסטו המפורסם.
איסוף הזרעים ופיצוחם למטרות מסחריות היא מלאכה מפרכת ולכן מחירם גבוה. רוב זרעי אורן הסלע המעטרים את צלחת החומוס שלכם במסעדות ואלה שאתם קונים בשווקים הגיעו אלינו מסין. קק"ל מתירה לאסוף את הזרעים הנחים על הארץ בחורשות אורן הצנובר שביערותיה. האצטרובלים מגיעים לבשלות בחודשים דצמבר-ינואר. במהלך הקיץ, בעודם על העץ, קשקשיהם נפתחים והצנוברים משתחררים ונושרים. אתם מוזמנים לצאת אל היער וללקטם. הזרעים מכוסים קליפה קשה ובשטח נהוג לפצחם במכת אבן.
אפשר לאכול צנוברים טריים, מטוגנים או קלויים. הקלייה פשוטה. מניחים את הצנוברים במחבת וקולים עד שהם משחימים מעט (לא יותר מדי, כדי שלא יישרפו). יש המוסיפים מעט שמן למחבת ורק אז קולים את הזרעים.