סופר פוטוסינתזה

05 נובמבר 2019

האם צמחים מהונדסים גנטית בהם תהליך הפוטוסינתזה יעיל יותר הם התשובה למשבר המזון העולמי?

אחד האיומים הגדולים ביותר המרחפים מעל ראשה של האנושות קשור במה שמונח (או לא מונח) על הצלחת שלנו. מומחים מזהירים כבר שנים מפני משבר מזון עולמי ומתריעים על כך שבקרוב מאד (יש שיאמרו כבר עכשיו), אין מספיק מזון כדי להאכיל את תושבי כדור הארץ המתרבים בקצב מסחרר. בניסיון לפתור את המשבר מומחים מציעים כל מיני פתרונות כמו מזון המבוסס על חרקים, ומגוון רעיונות נוספים שאמורים להצילנו מרעב… אחד הרעיונות החדשניים שעלו לאחרונה לכותרות מבוסס על ההנחה כי במקום להכשיר שטחי חקלאות חדשים, אפשר פשוט לשפר את תפוקתם של היבולים הקיימים. במאמר שכתב ביל גייטס (כן, כן הגייטס ההוא…),הוא מסביר כיצד מדענים עושים מאמצים "ללמד" צמחים כיצד ליעל ולהעצים את תהליך הפוטוסינתזה ובכך להפוך לחזקים, עמידים ופוריים יותר. המאמר מבוסס על עבודתו של צוות החוקרים הזה המקדם את הפתרון ומנסה להטמיע אותו, בעיקר במקומות בהם מצוקת המזון גדולה, כמו מדינות עולם שלישי וכאלו הסובלות, בשל מיקומן הגיאוגרפי, ממיעוט שטחי חקלאות.

קרדיטים לכתבה

כתיבה: Guy | פורסם בתאריך 05/11/2019

הוספת תגובה

כדי להוסיף תגובה יש להתחבר למערכת

0 תגובות

פוסטים דומים